Quotation-Martha-Graham-practice-Meetville-Quotes-2448

“I believe that we learn by practice. Whether it means to learn to dance by practicing dancing or to learn to live by practicing living, the principles are the same”

Ik ben geïnspireerd geraakt door mooie quotes van krachtige personen die anderen wisten te inspireren op een manier die levens veranderde. Deze Quote van Martha Graham wil ik graag met jullie wil  delen. Martha Graham was een bekende Amerikaanse danseres en choreografe. Zij is van ontschatbare waarde geweest voor de dansgeschiedenis.

“I believe that we learn by practice. Whether it means to learn to dance by practicing dancing or to learn to live by practicing living, the principles are the same. In each, it is the performance of a dedicated precise set of acts, physical or intellectual, from which comes shape of achievement, a sense of one’s being, a satisfaction of spirit. One becomes, in some area, an athlete of God. Practice means to perform, over and over again in the face of all obstacles, some act of vision, of faith, of desire. Practice is a means of inviting the perfection desired.”  ― Martha Graham Learn by practiceHet nieuwe seizoen van mijn JSX STYLE Lady Style lessen gaan vanaf maandag 9 maart van start en ik heb heel veel zin in het nieuwe seizoen! Leuke dames hebben zich al aangemeld en gaan de uitdaging aan om betere danseressen te worden! Kan niet wachten om ze persoonlijk te ontmoeten om met ze aan de slag te gaan. Les geven voor mij is iets wat ik heel graag doe, het fascineert mij om de dames te zien ontwikkelen, ze uit hun schulp zien kruipen, meer zelf verzekerd zien worden en vooral de dames te zien opbloeien geeft mij een belonend gevoel!

Learn to dance by practicing  dancing or to learn to live.
Wat ik vooral in mijn lessen wil bereiken is dat de leerlingen begrijpen wat ze aan het doen zijn, hoe hun lichaam werkt , wat ze wel en nog niet kunnen. Hun beperkingen inzien en daaraan werken. Dat het niet om pasjes leren gaat, maar een manier vinden om een techniek te ontwikkelen dat ze hun eigen kunnen maken. Het gevoel van één wording met de muziek en vooral in het moment zijn, dat is naar mijn mening dans! Ik wil de dames leren om op een elegante vrouwelijke manier leren bewegen en alles van top tot teen met elkaar te leren verbinden in een natuurlijke flow. Aandacht besteden aan de details, om het dansen net een extraatje te geven om het er mooier uit te laten zien. Armbewegingen afmaken en dansen tot in de vingers. Mijn lessen zijn intensief, ik probeer er altijd een work-out van te maken. Het is een combinatie van een een intensieve warming up. Funky shines, armstyling  chachacha, latin jazz of een body movement les. Het is een en al flow! Het gaat er vooral om plezier hebben in het proces of becoming a better YOU!Love Joyce

No comments yet.

Geef een antwoord

loading
Back to top